INCARCATOARE SOLARE

Ne vom baza in viitor mai mult pe incarcatoare solare si incarcatoare MPPT?

  Nu cu mult timp în urmă, energia solară era asemenea unui vis pentru cei care isi doreau o sursa de energie alternativa si regenerabila. Ideea că ne-am putea încălzi casele și a genera electricitate din lumina soarelui părea un ideal utopic. La fel de utopica parea si folosirea unor incarcatoare solare si incarcatoare MPPT. Insa lucrurile s-au schimbat in ultima vreme destul de mult, iar aceasta tehnologie a devenit accesibila.
  Cu toate acestea, deoarece efectele reale și imediate ale încălzirii globale sunt resimțite în întreaga lume, de la secetă la mega-uragane, implementarea puterii solare este acum o prioritate a politicii și a economiei globale; ea face parte dintr-o combinație de surse regenerabile de energie care elimină utilizarea combustibililor fosili ce conduc la încălzirea globală si la efectele ei uneori devastatoare.
  Energia solară a fost în continuă creștere pe plan mondial in ultimii ani, iar combustibilii fosili devin din ce în ce mai puțini. Astfel, ne putem aștepta ca energia solară să fie din ce în ce mai adoptată de tot mai multe state, inclusiv la nivel individual, de catre cei care isi doresc sa nu mai plateasca facturi mari la energia electrica conventionala furnizata in sistem centralizat de catre unele societati.
  Creșterea interesului pe plan mondial în domeniul energiei solare a fost, în mare măsură, un răspuns al societatii intregi la problema emisiilor de carbon și a încălzirii globale. Energia solară și alte surse regenerabile de energie sunt cele mai bune metode de reducere a emisiilor de carbon și a gazelor cu efect de seră. Drept consecinta, si folosirea unor incarcatoare solare si incarcatoare MPPT a venit ca o solutie foarte buna.
  Ca rezultat direct, utilizarea globală și implementarea tehnologiei solare au înregistrat o creștere constantă de la începutul anilor 2000 pana in prezent. Soarele este acum cea mai rapidă sursă de energie regenerabilă din lume, atingând aproximativ 1% din totalul energiei produse la nivel global. Sunt tari care folosesc aproape exclusiv energia solara si pe cea eoliana, in anumite perioade ale anului. Un bun exemplu este Germania.
  De fapt, producția de energie solară rivalizează acum energia nucleară la nivel global. Energia solară a ajuns la o capacitate de aproximativ 350 GW (gigawatți) la nivel global în 2015, în comparație cu energia nucleară care a depășit 391 GW în același an. În plus, se preconizează că, la rata actuală de conversie la energia solară, va depăși utilizarea combustibililor fosili până în 2050, cea mai mare parte a globului trecand pana atunci la energia produsă de soare.

Cum va arata viitorul energiei solare si al utilizarii unor incarcatoare solare 12v si incarcatoare solare 24v ?

  Utilizarea globală a energiei solare a crescut extrem de rapid în ultimul an (fiind tot mai utilizate si aceste incarcatoare solare 12v si incarcatoare solare 24v), în creștere cu 50%, cu China și Statele Unite în prim-plan, aceste state, mari poluatori cu gaze cu efect de sera, oferind cea mai mare creștere pe sectorul energiei regenerabile.
  Europa conduce la nivel global în utilizarea energiei solare, Germania fiind în topul tuturor țărilor europene care folosesc aceasta sursa de energie. Germania si-a stabilit un obiectiv de atingere a 100 GW și a depășit acest nivel, cu 104 GW în 2016.
  Așteptările la energia solară sunt ridicate. Se preconizează că în următorii cinci ani, energia solară va depăși energia combinată produsă în China și India. De fapt, lumea a înregistrat o creștere de peste 150 GW în ceea ce privește sursele regenerabile de energie, în timp ce cărbunele și gazele naturale sunt tot mai putin folosite si inregistreaza un declin la nivel mondial. Acum pentru independenta noastra energetica, devine tot mai usor sa ne instalam panouri fotovoltaice si sa folosim incarcatoare solare 12v si incarcatoare solare 24v.
  Proiecțiile Agenției Internaționale pentru Energie (IEA) de la Paris arată că China va avea pe teritoriul ei aproximativ jumătate din panourile solare instalate în următorii ani și că India va depăși UE la capitolul utilizarii energiei solare. Sunt semne bune care arata ca lumea este tot mai ingrijorata de viitorul planetei pe care traim cu totii.
  Creșterea extraordinară a utilizării energiei solare se datorează unei combinații de economie simplă pe de o parte și schimbări de la nivelul politicii globale pe de altă parte. Utilizarea energiilor neregenerabile sub formă de combustibili fosili a devenit tot mai costisitoare, iar dispozitivele pentru obtinerea energiei regenerabile au inregistrat o crestere deoarece au devenit mai ieftine (aici ne referim si la incarcatoare solare 12v si incarcatoare solare 24v).
  Proiectele din domeniul energiei eoliene si al energiei solare au necesitat costuri tot mai reduse, iar costul general al energiei solare este de așteptat să fie comparabil cu al combustibililor fosili în viitorul apropiat, aducand pe aceasta piață o altă opțiune mai sustenabila pentru viitor.
  Conștientizarea globală simultană a pericolelor combustibililor fosili în ceea ce privește emisiile de carbon și efectul pe care acestea îl au asupra schimbărilor climatice au determinat creșterea interesului lumii intregi pentru energia solara si eoliana.
  O mare parte din această creștere se datorează reducerii costurilor de producție pentru energia solară și la dezvoltarea politicilor care usureaza adoptarea proiectelor de producere a energiei regenerabile. Energia solară are două forme. Celulele fotovoltaice (PV) produc energie direct de la soare fără a avea nevoie de un sistem central.
  Există, de asemenea, energia termică solară care convertește energia solară în energie electrică folosind aceleași metode și instalații cu combustibil fosil. Acestea pot fi centralizate și utilizate pentru a produce energie pentru rețele mari urbane și pentru utilizarea industriala la scară largă.
  Cea mai mare creștere a fost în producția PV; investițiile în China și Statele Unite au condus la această creștere a utilizării energiei solare. Totul a fost facut posibil de creșterea sistemelor fotovoltaice livrate in intreaga lume si la ieftinirea materialelor de construcție a acestora. PV-urile pot fi încorporate în șindrile de acoperis și în alte materiale, care permit montarea unor noi construcții pentru obtinerea energiei solare.

De ce vom folosi mai mult in viitor incarcatoare solare si energie regenerabila ?

  Avantajele date de utilizarea energiei solare sunt numeroase:
  - Energia solară este complet regenerabilă. Ea reduce sau chiar elimină utilizarea combustibililor fosili, care sunt sursa principală de gaze cu efect de seră și motorul principal al încălzirii globale.   - Energia produsă de soare este abundentă și disponibilă peste tot, in special in zonele cu multa lumina de la soare pe parcursul intregului an.
  - Soarele este complet durabil și ecologic aproape în orice mod l-am utiliza.
  - Poate cel mai important pentru proprietarii de case individuale este disponibilitatea unor stimulente din partea statului roman și a unor împrumuturi cu costuri reduse, care sunt în prezent disponibile pentru a sprijini utilizarea energiei solare.
  Energia solară rămâne una dintre cele mai bune alternative la combustibilii fosili. Forța și efectele încălzirii globale nu vor scădea, iar nevoia de resurse alternative de energie este imediată. Drept consecinta, oamenii vor folosi si pentru gadgeturile si dispozitivele lor electronice incarcatoare solare performante.
  Tehnologia de utilizare a energiei solare pentru nevoi individuale și nevoi industriale există deja. Mai mult, voința din partea pieței și a factorilor de decizie globala pare să sustina tot mai mult introducerea energiei solare in viata noastra, din ce in ce mai mult.
  Putem vedea că si creșterea utilizării energiei solare a fost dramatică in ultimul timp (inclusiv a unor incarcatoare solare), iar impulsul de a continua această conversie generală la energia solară pare de neoprit. Deja, unele dintre cele mai mari piețe și unele dintre cele mai puternice națiuni conduc in clasamentul utilizarii energiei solare.
  Așadar, deși este posibil să nu mai asistam la sfârșitul combustibililor fosili în curând, putem fi bucuroși deja de faptul că sursele noastre de energie devin tot mai curate. Viitorul pare luminos si mai curat decat este in prezent in domeniul obtinerii si folosirii energiei.

Soarele, o sursa interminabila de energie regenerabila !

  Soarele este cea mai mare sursă de energie din sistemul nostru solar, fiind folosit in prezent de panourile fotovoltaice sau de incarcatoare solare, iar de mii de ani, oamenii i-au exploatat energia in diferite moduri pentru a-și încălzi casele, pentru a-și prepara masa de zi cu zi și pentru a incalzi apa folosita in propria gospodarie.
  În timpurile antice, atunci când încălzirea unei case nu era la fel de simplă ca acum, civilizații precum egiptenii și grecii trebuiau să planifice totul cu luni, dacă nu cu ani în urmă, pentru a-și face locuințele locuibile în timpul iernii. Înarmați cu cunoștințele lor despre poziția sezonieră a soarelui pe cer, oamenii au construit case in mod strategic pentru a capta cât mai mult din razele de căldură ale soarelui în timpul zilei, astfel încât acestea să rămână relativ calde în timpul nopții.
  Mulți ani mai târziu, la sfârșitul secolului al XIX-lea, am continuat să folosim energia soarelui cu încălzitoare simple de apă. Deși aceste încălzitoare de apă nu erau decât un butoi simplu vopsit în negru, ele erau capabile să stocheze apă fierbinte pentru perioade lungi de timp, absorbind căldura soarelui în timpul zilei si oferind oamenilor apa calda la orice ora din zi si din noapte.
  Cu toate acestea, abia in anul 1954 a aparut primul panou solar de siliciu. Creat de Bell Labs, tehnologia a reprezentat un salt imens în capacitatea omenirii de a valorifica energia soarelui, iar de atunci se poate vedea clar cum lumea a făcut progrese uriașe în domeniul tehnologiei panourilor solare.
  De fapt, țări precum Germania primesc mai mult de jumătate din energia lor electrică din partea soarelui, ceea ce demonstrează că sursele regenerabile de energie, cum ar fi soarele, sunt acum capabile să înlocuiască sursele tradiționale de combustibil atunci când se face un efort concertat la nivelul unei tari sau al unui continent.
  Panourile solare moderne de azi au o eficiență maximă de aproximativ 33%, ceea ce înseamnă că o mare parte din radiațiile solare nu sunt folosite chiar și în cele mai ideale condiții. Acesta este un obstacol major pe care sistemele de energie solară trebuie să le depășească pentru a obține o creștere exponențială în eficienta utilizarii acestei surse valoroase de energie.
  Un obstacol major în producerea energiei solare vine sub forma stocării energiei solare. Ea poate fi ajutat si de dispozitive de tipul unor incarcatoare solare. Stocarea energiei solare este esențială pentru succesul sistemelor energetice viitoare, deoarece, fără ea, orice cantitate de electricitate excesivă generată pe parcursul zilei nu poate fi utilizată mai târziu când lumina soarelui nu este la fel de abundentă (ca in timpul noptii).
  Stocarea energiei permite instalațiilor solare să stocheze o cantitate excesivă de energie acumulata ziua, astfel încât să poată fi vândută și utilizată ulterior, din diverse motive. Acest aspect este cel putin la fel de important precum modul in care obtinem energia de la soare.

Nu sunt produse în această categorie.

Newsletter

Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii?
Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce este nou!